Uit de VAR 13 april 2024

Uit het AD van 10 november 2023

Uit de VAR 2 april 2022

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Korevaar-Visser uit Maarssen

Uit de VAR 2 augustus 2019:

Samen Verder Stichtse Vecht neemt afscheid van vrijwilliger Toos Schreurs

MAARSSEN > SVSV is een stichting die zich in zet voor recreatief en educatief bewegen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De groep zwemmen zwemt elke zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur onder begeleiding van een aantal vrijwilligers in zwembad Safari. 

Een aantal deelnemers zwemt trouw elke week veel mogelijk baantjes. Ze zijn samen met vrijwilliger Ellen bezig om een echt diploma te halen! Je ziet hun zelfvertrouwen elke week groeien.

Er is ook de Aquarobics “training”: op de maat van de muziek wordt er volop gedanst in het water. En natuurlijk meezingen met de muziek.

Weer anderen vinden het heerlijk om lekker te drijven en door een vrijwilliger voortgetrokken te worden.

Er vliegen ballen door de lucht en soms wordt er een heus spelletje waterpolo gespeeld.

De laatste zwemdag van het seizoen sluiten we altijd af met gezamenlijk koffie drinken.

Dit keer was het een afsluiting met een lach en een traan: onze trouwe vrijwilliger Toos was voor het laatst aanwezig.

Toos is al sinds de oprichting van SVSV (toen nog SSVM) actief als vrijwilliger van hobbysoos, gym, muziek, wandelen en zwemmen. Ze was de drijvende kracht achter het wandelen. Deze activiteit is helaas januari 2019 beëindigd omdat het aantal deelnemers af nam en / of te oud werd.

Bij het zwemmen staat Toos bekend om haar behulpzaamheid bij aankleden en douchen waar nodig. En natuurlijk de spelletjes in het water als “Schipper mag ik overvaren?”. 

In 2002 was Toos een van de eerste “vrijwilligers van het jaar”. Een tegeltje op de brug over het Amsterdam Rijn kanaal herinnert hier aan.

Toos we gaan je ontzettend missen als vrijwilliger!

Dank voor alle jaren inzet en we hopen dat je nu gaat genieten van je vrije tijd met je gezin.

De zwemmers houden nu eerst vakantie.

De eerste zaterdag in september start het nieuwe seizoen. Mocht u nu denken ik ken ook wel iemand die hier zou willen zwemmen of vrijwilliger zou willen worden, kom dan gerust eens kijken. 


30 jarig bestaan gevierd!

20 oktober 2018 zijn we met een grote touringcar afgereisd naar Rotterdam om daar naar een concert van de Josti Band te gaan. Hiermee vierden we ons 30-jarig bestaan van de stichting.

Avondvierdaagse wandelen 2017

Seizoen afgesloten met afdansen

http://www.rtvstichtsevecht.nl/video/49386229/afdansen-bij-stichting-samen-verder/

Wandelen bij 's Graveland


We hadden 18 maart een leuke ontmoeting in het bos met een amazone.

Liesje is gek op paarden, dus haar dag kon niet meer stuk.


Oorkonde voor vrijwilligers dansgroep

Geslaagd Sinterklaasfeest

Donderdagavond 17 november was het weer een groot feest met de komst van Sinterklaas naar de Vondel.

Ook burgemeester Witteman was van de partij!


Artikel in de VAR

NIEUWS Zes genomineerden voor Vrijwilliger van het jaar Stichtse Vecht

Wie van de genomineerden mag deze mooie vrijwilligersprijs in ontvangst nemen? 

STICHTSE VECHT > Dit jaar was er weer de mogelijkheid om groepen vrijwilligers en individuele vrijwilligers voor te dragen. De organisatie van deze verkiezing is in handen van Gilde Stichtse Vecht. Er waren circa 27 voordrachten van verenigingen en organisaties uit de verschillende kernen van de gemeente, maar ook uit verschillende sectoren van het vrijwilligerswerk. Dit is dit jaar een zeer hoge score hetgeen weergeeft de aandacht en waardering voor het vrijwilligerswerk in onze gemeente.

Uit al deze voordrachten kwam duidelijk naar voren de inzet en motivatie van de vele vrijwilligers in deze kernen. Voor de jury was het een moeilijke opgave om te komen tot drie genomineerden. Na langdurig beraad zijn er drie groepen genomineerd. Dansgroep Samen VerderStichtse Vecht, Timmerdorpen Maarssen en Maarssenbroek en Wijkcentrum Over Noord Breukelen. 

Er zijn ook drie individuele vrijwilligers genomineerd. Roger Clements (OSM Basketball), Nanny Heijmans ( Zwembad de Meent) en Karel van Teeseling ( KBS De Wilde Wingerd). 

Vrijdag 25 november wordt tijdens de vrijwilligersfeestavond in het theater 4 en 1 in Breukelen, door de voorzitter van de jury, wethouder Linda van Dort, bekend gemaakt wie van de genomineerden groepen en individueel vrijwilligers de vrijwilligersprijs 2016, een prachtig beeldje ontworpen door beeldend kunstenaar Lolke van der Bij, in ontvangst mag nemen. Dit wordt een spannend moment voor de genomineerden. Alle verenigingen /organisaties hebben van de vrijwilligerscentrale een uitnodiging ontvangen om zich te laten vertegenwoordigen op deze vrijwilligersfeestavond.


NK-G dansen in Steenwijk 4 juni 2016

 

 

Niek en Linda 7de in de Ballroom klasse

 

 

Joey en Bea 4de in da Cha-Cha-CHa 


Artikel in de Vechtstroom

Onderstaand artikel verscheen woensdag 14 september in de Vechtstroom


Zaterdag 17 september 2016
Opening Nationale sportweek.

Vanmorgen, 9 uur de opening van deze week door wethouder Vital van der Horst!
Wat een feest....alle gekleurde ballen en de bal met de belletjes werden door hem in het water gegooid.... . En natuurlijk kwamen ze direct retour. Een waar feest met veel plezier.